Martbak sunt placinte cu carne care se gasesc peste tot pe strazile din Indonezia. Sunt delicioase si putem incerca sa le facem si noi acasa, chiar daca ne va lua mult timp sa capatam o asemenea dibacie cum au vanzatorii stradali.
Ingrediente pentru martbak cu carne
Pentru aluat
500 gr faina
250 ml apa
sare
ulei pentru copt
Pentru umplutura
500 gr carne tocata de miel
3 catei de urturoi taiati marunt
100 ml apa
sare si piper
condimente curry
6 oua battue
ceapa taiata marunt
ceapa verde taiata marunt
Cum se fac martbak cu carne
Pregatim cele doua ingrediente, ca sa le avem gata: aluatul si umplutura.
Aluatul
Aluatul are putine ingrediente care se amesteca foarte bine impreuna pana cand devine fin si elastic. Se imparte apoi in bucati de aluat cam de marimea unui pumn, fiecare se unge cu un pic de ulei si apoi bilele de aluat sunt lasate sa stea cam o ora.
Umplutura
A venit momentul sa facem umplutura. Incepem prin elementul care da savoarea: usturoiul maruntit este pus la sotat in ulei impreuna cu sare, piper si curry.
Nu se lasa mult si adaugam carnea. Amestecam bine. In momentul in care isi schimba culoarea se adauga apa. Se tine pe foc pana cand se evapora apa.
Batem ouale, taiem ceapa marunt. Le amestecam cu carnea. Adaugam sare si piper dupa gust.
Aluatul trebuie sa fie foarte bine intins, pana cand devine asemeni unei foite de forma dreptunghiulara. Se pune umplutura in mijloc si apoi se acopera asemeni unui colet. Se prajeste in tava incinsa, in suficient ulei.
Video
Cel mai simplu, ca sa iti dai seama cum se procedeaza la ultimul pas este sa urmaresti un video, ca sa vezi cum este facuta martabak pe strazile din Indonezia.
Aceasta reteta este favorita localnicilor din Bali. Ai sansa de a simti gustul autentic la fata locului participand la campania LIDL si Mastercard – E normal sa iti doresti sa calatoresti. Castiga o excursie in Bali si Singapore.