Clatitele sunt pe gustul tuturor, dar mai ales a copiilor care fac ochii mari la auzul lor.
Ele sunt “devorate”cu entuziasm pe loc.
Sunt extrem de usor de facut si avantajul este ca le putem umple cu ce dorim, deoarece este un aluat care merge foarte bine cu orice fel de umplutura.
Pentru ca o cina necesita intotdeauna atentie, vom face clatite pe care le vom umple de data aceasta cu ficatei de pasare.
Ingrediente pentru clatite
250g faina alba
3 oua
500ml lapte
100 ml apa minerala
50g unt topit
un praf sare
Ingrediente pentru umplutura clatite
500g ficatei pui
1 ceapa mare
3-4 catei usturoi
50ml ulei
100ml smantana lichida de gatit
100ml vin alb
Igrediente pentru decor clatite in cuptor
1 ou
200g parmezan sau cascaval ras
100g smantana
Cum se face aluatul de clatite si prajirea lor
Vom pune faina intr-un bol mai mare, adaugam sarea, ouale, untul topit si racit si le vom amesteca bine cu ajutorul unui tel pentru a obtine o pasta omogena.
Va urma sa punem laptele putin cate putin pana vom subtia compozitia, adaugand si apa minerala.
Compozitia trebuie sa fie ca o smantana putin mai groasa decat cea lichida.
Vom lasa compozitia deoparte pentru 30 minute.
Pentru a praji clatitele vom pune o tigaie speciala la incins, pe care o vom unge cu ajutorul unui servetel sau o pensula cu un pic de ulei.
Cu ajutorul unui polonic, care va fi masura perfecta, vom pune aluatul in tigaia incinsa, miscand-o intr-o parte si alta pentru ca aluatul sa se imprastie pe toata suprafata.
Vom lasa la prajit clatita pana cand se va desprinde de pe margini, aproximativ 3 secunde.
Se va intoarce pe cealalta parte folosind degetele .
Vom scoate clatita pe o farfurie, continuand la fel si cu restul de aluat.
Din toata cantitatea de aluat vor rezulta aproximativ 16 clatite
Cum pregatim umplutura pentru clatite din ficatei de pasare
Intr-o tigaie mai larga, punem uleiul la incins, adaugam ceapa tocata marunt, usturoiul si le sotam putin pana se imoaie.
Ficateii, pe care i-am fiert in apa cu sare timp de 15 minute si i-am lasat la scurs, ii tocam marunt cu un cutit, si-i adaugam peste ceapa, rumenindu-i putin.
Stingem totul cu putin vin si lasam sa mai fiarba pana va mai scadea lichidul din tigaie.
Se lasa focul mai domol, se adauga samantana lichida, amestecand usor pentru se omogeniza in compozitie.
Apoi asezonam compozitia cu sare si piper, dupa gust.
Lasam ficateii pe foc inca 15-20 minute, pana ce se vor patrunde bine si sosul se leaga.
Umplutura se va lasa la rece, urmand apoi sa umplem clatitele.
Cum se va proceda pentru a umple clatitele
Pe fiecare clatita in mijloc vom pune 2-3 linguri de umplutura, urmand sa fie rulate.
Intr-un vas jena uns foarte bine cu unt, punem clatitele, iar smantana pe care am amestecat-o cu cascavalul ras pe razatoarea mica si oul batut inainte o vom turna peste .
Introducem vasul in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru 30 minute, atat cat se vor gratina frumos deasupra.
Aceasta reteta de clatite merge foarte bine alaturi de o garnitura de legume cum ar fi : un spanac sotat, o salata de cruditati etc, dupa cum avem gustul si dorinta.
POFTA BUNA !!!
Cât de mult îți place?
0 People au dat o notă
Rating mediu
(0 / 5)