Cum se fac clatite umplute cu legume si carne de pui
Legumele se vor pregati pentru a fi calite: ( vanata taiata in cubulete mici, ardeiul curatat de seminte si taiat in fasii subtiri, cartoful curatat si taiat cubulete) pe rand intr-o ordine oarecare intr-o tigaie de teflon cu uleiul incins, apoi puse fiecare la scurs pe hartie absorbanta de bucatarie ( pentru a se elimina din surplusul de ulei ).
Pieptul de pui taiat in cubulete se va praji in uleiul ramas de la gatirea legumelor, urmand a se pune la scurs pe hartie absorbanta.
Intr-un bol, se vor transfera legumele si bucatile de piept de pui gatite in prealabil, amstecandu-se cu o spatula, apoi in mijlocul fiecarei clatite se va pune 2-3 linguri din umplutura, impaturite si puse intr-un vas dreptunghiular uns bine cu unt, peste care se va adauga din belsug cascaval ras si kaiserul pe care l-am taiat in cubulete mici. Pentru cei care doresc un aspect mai fresh, mai pot arunca deasupra clatitelor cateva boabe de mazare si patrunjel/marar proaspat.
Vasul se va da in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru cca 10 minute.
Clatitele umplute cu legume si carne de pui se vor servi fierbinti in farfurii individuale.
POFTA BUNA!!!