Coastele de porc gatite pe un gratar cu jar sau in cuptorul de la aragaz, sunt binevenite pentru un pranz de duminica, fiind foarte gustoase si usor de facut.
Ingrediente coaste de porc cu miere si ghimbir
1-2 kg coaste porc tinere
1 lamaie ( zeama si coaja )
4 linguri miere de albine lichida
1 lingurita ghimbir macinat uscat
sare, piper
Cum se fac coaste de porc cu miere si ghimbir
Pentru a se obtine niste coaste de porc suculente, trebuiesc puse intr-o oala larga la fiert cu apa si un praf de sare ( cca 30-35 minute).
Optional ( daca timpul ne preseaza ), coastele de porc se pot lasa ca atare in stare proaspata, doar asezonate cu sare, piper ( lasate la odihnit cca 30 minute, apoi gatite ).
Intre timp, cat acestea vor fierbe la foc domol, vom pregati un sos intr-un bol din: zeama de lamaie, coaja de lamaie, miere de albine, praful macinat de ghimbir, mustar ( dulce sau iute ), sare si piper, amestecandu-le cu un tel.
Coastele de porc fierte, se vor scote din apa si vor fi puse la scurs intr-o stecuratoare.
Cu sosul obtinut, coastele de porc se vor unge cu o pensula pe ambele parti, apoi vor fi puse la prajit pe gratarul incins ( avand grija ca la fiecare 4-5 minute sa fie intoarse pe ambele parti ).
Optional, in lipsa unui gratar cu jar facut la curte, coastele de porc vor iesi la fel de bune si gustoase in cuptorul de la aragaz ( puse intr-o tava tapeata cu ulei si hartie de copt ).
Se vor servi fierbinti, alaturi de o salata de sfecla rosie si un pahar de vin rosu de calitate.
POFTA BUNA !!