Cocktail cu pepene galben

Cocktailul este o bautura racoritoare, care de obicei se va servi pentru combaterea setei, dar poate fi o bautura tip aperitiv, care se serveste cu sandvisuri, o bautura tip desert care se serveste cu prajituri sau de tip digestiv, dupa ce se ia masa.

Cockteilul de obicei se face cu alcool atunci cand il pregatim special pentru diferite festivitati, dar si fara alcool cand vrem sa ne racorim vara intr-o zi torida la o terasa.

Se poate face din fructe la alegere si gust, iar acum vom face reteta de cocktail folosind pepene galben care are o aroma deosebita in combinatie cu niste cuburi de gheata.

Ingrediente cocktail cu pepene galben

2 pepeni galbeni ( trebuie sa fie zemosi si bine copti, acest gen de pepeni zemosi sunt cei cu coaja crapacioasa)

1 lamaie

3 linguri miere de albine

1 l apa minerala ( sau plata )

cuburi de gheata

frunze de menta

Cum se face cocktail cu pepene galben

Pepenii galbeni se vor taia in doua pe lungime, apoi cu o lingura le vom indeparta semintele.

Se vor taia in felii potrivite pentru a se putea curata usor de coaja, apoi  in cuburi potrivite si puse intr-un blender la mixat impreuna cu mierea de albine, zeama de lamaie ( 2-3 linguri dupa gust la inceput, apoi adaugata daca se mai doreste in curs ), pana se obtine un piure.

Se adauga apa minerala ( sau plata), amestecand totul cu o paleta pentru a se combina suficient de bine ( sa nu ramana pulpa la fundul vasului atunci cand se va servi in pahare ).

Acest cocktail se poate servi imediat in pahare  inalte( ornate cu felii de lamaie) impreuna cu cuburi de gheata, o frunza de menta si cu un pai, sau se poate tine piureul obtinut intr-un vas acoperit la rece in frigider timp de 1-2 ore, apoi servit in combinatei cu apa minerala la momentul potrivit.

 

TRUCURI SI IDEI

Daca se prefera, dupa gust, se poate introduce in acest cocktil de pepene galben putin vermut, suc de cirese amare sau rom.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto