Daca te deranjeaza gustul conopidei atunci aceasta reteta este perfecta pentru tine. Pentru ca, de fapt, conopida are un gust care nu este intens. Si el poate fi schimbat cu usurinta. In aceasta reteta vom folosi un sos aromat, pe baza de vin si rosii.
Ingrediente pentru conopida in sos de vin
1 capatana conopida potrivita,
200 ml vin,
50 ml ulei masline,
2 linguri otet,
2 rosii,
1 lingura pasta tomate,
1/2 lingurita coriandru boabe,
2 lingurite rase zahar,
1/2 lingurita cimbru,
1 foaie dafin,
5 fire patrunjel,
sare, piper boabe,
Cum se face conopida in sos de vin
Conopida se desface in buchetele.
Intr-un vas se prepara sosul: se adauga uleiul, vinul, otetul, rosiile decojite si maruntite, pasta de tomate, toate mirodenile, patrunjelul, zaharul. Se lasa sa fiarba toate 15 minute.
In sosul de pe foc se adauga conopida. Se lasa inca 10-15 minute, pana se inmoaie conopida.
Se serveste si rece.