Mancarea de conopida cu carne este o mancare completa, fara multe calorii si grasimi. De obicei se alege o carne slaba, fie vita, fie pasare. Are un sos gros, format din bulion, rosii si o lingura de faina.
Ingrediente pentru conopida cu carne
250 g carne de vita sau pasare,
400 g conopida,
10 g faina,
100 g bulion,
100 g rosii,
1 legatura de verdeata,
Cum se face conopida cu carne
Speli carnea, o tai bucati si o fierbi inabusit in apa cu ulei. Nu uita sa pui si condimente – sare, piper.
Dupa ce a fiert carnea, adaugi conopida spalata si desfacuta in bucatele si lasi sa fiarba.
Oparesti rosiile, le descojesti, le tai marunt si le adaugi in mancare impreuna cu bulionul si faina, dupa ce a fiert conopida.
Mai dai intr-un clocot si la final presari verdeata tocata.
Trucuri si idei
Se consuma foarte bine cu o lingura de smantana pusa peste ea. Sau puneti smantana in sos si renuntati la faina.
Daca va place puiul sa fie un pic calit puteti sa o faceti punand puiul taiat bucati mici in tigaie, cu un pic de ulei. Adaugati si un catel de usturoi pentru mai multa aroma.