Conopida la cuptor, gratinata

Desi este o leguma cu multe calitati culinare, mereu ne vine greu s-o gatim, chiar daca necesita un timp scurt de pregatire.

Combinata cu alte legume (cartofi, broccoli..etc ) la cuptor poate fi o mancare de post variata.

Vom face conopida la cuptor folosind si broccoli,  o combinatie perfecta, facand parte din aceeasi familie dar cu gust putin diferit.

Ingrediente conopida la cuptor

1 conopida

1 capatina broccoli -optional ( se pot folosi si alte legume la alegere si gust …cartofi, morcov, mazare, etc..)

100 g pesmet

100 g cascaval de post

100 g margarina vegetala “Unirea ”

sare, piper

Cum se face conopida la cuptor

Conopida si broccoli, se vor curata de invelisul de frunze, apoi sunt desfacute in buchetele mici si spalate sub jet de apa rece.

Intr-o oala cu apa clocotita ( capacitate de 2l ), un praf de sare si 2 linguri de otet, se vor pune buchetelele de broccoli si conopida la fiert ( nu conteaza ca sunt puse impreuna la fiert, deoarece se vor gati la cuptor ), pentru cca 20 minute ( cat se vor inmuia ).

Intre timp, se va pregati un vas termorezistent sau o tava aderenta, unsa bine cu margarina vegetala, iar separat intr-un castron se va rade cascavalul de post.

Dupa ce conopida si broccoli au fiert, se vor scoate la scurs cu o paleta intr-o strecuratoare.

Cand apa s-a scurs din legume, acestea se vor asezona cu sare si piper, urmand a fi puse in vasul termorezistent, peste care se va imprastia cascavalul ras de post, bucatele de margarina ramasa si pesmetul   deasupra.

Vasul se va da in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru cca 15-20 minute ( cat se va topi cascavalul si pesmetul gratina….sa faca o culoare de rumen ).

Conopida la cuptor se va servi calda sau rece.

POFTA BUNA !!

Sursa foto