Puplele de pui sau asa zise copanele pot fi transformate pentru placerea membrilor familiei intr-o mancare gen fastfood, acestea fiind gatite in cuptor si nu prajite in ulei, devenind astfel o hrana sanatoasa.
Ingrediente copane de pui cu seminte de susan
4-5 copane pui potrivite
50 ml sos soia
1 lingura miere de albine
2 linguri otet balsamic
1/2 lamaie (zeama )
3 linguri seminte de susan
100 g seminte susan ( ptr tavalit copanele pui )
2 linguri de faina alba
1 lingura boia ardei
piper si sare ( optional ) dupa gust
Cum se fac copane de pui cu seminte de susan
Pulpele de pui se vor spala si curata de eventualele tuleie.
Intr-un bol se va face o marinada din: ulei de masline, sosul de soia, otetul balsamic, mierea de albine si zeama de lamaie, amestecandu-se cu ajutorul unui tel pana la omogenizare.
Cu un cutit ascutit sau cu varful unei furculite, pulpele se vor intepa din loc in loc, pentru a permite marinadei sa intre in carne )
In amestecul obtinut se vor pune pulpele de pui, acoperindu-se vasul cu o folie alimentara si vor fi lasate la marinat in frigider cca 30 minute ( daca ne grabim sa obtinem o mancare rapida ) sau 2-3 ore ( intorcandu-le din cand in cand ).
Dupa timpul alocat marinarii, copanelele de pui se vor scurge din marinada, trecandu-se fiecare in parte prin: semintele de susan amestecate cu faina alba si boia dulce intr-un bol pregatit in prealabil.
In tava de la aragaz se vor aseza copanelele, varsandu-se apoi sosul de marinada peste ele.
Tava se va da in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru inceput ( cca 10 minute ), apoi scazandu-se temperatura la 180 grade si lasate in cuptor pana se vor gati si inauntru, cca 30-35 minute.
Copanelele de pui cu susan vor fi gata cand vor capata acea crusta de rumen.
Acestea se vor servi fierbinti cu: cartofi prajiti sau la cuptor, alaturi de o salata de varza alba amestecata cu castraveti murati.
POFTA BUNA !!