Copane de pui cu seminte de susan

Puplele de pui sau asa zise copanele pot fi transformate pentru placerea membrilor familiei intr-o mancare gen fastfood, acestea  fiind gatite  in cuptor si nu prajite in ulei, devenind astfel o hrana sanatoasa.

Ingrediente copane de pui cu seminte de susan

4-5 copane pui potrivite

50 ml sos soia

1 lingura miere de albine

2 linguri otet balsamic

1/2 lamaie (zeama )

3 linguri seminte de susan

100 g seminte susan ( ptr tavalit copanele pui )

2 linguri de faina alba

1 lingura boia ardei

piper si sare ( optional ) dupa gust

Cum se fac copane de pui cu seminte de susan

Pulpele de pui se vor spala si curata de eventualele tuleie.

Intr-un bol se va face o marinada din: ulei de masline, sosul de soia, otetul balsamic, mierea de albine si zeama de lamaie, amestecandu-se cu ajutorul unui tel pana la omogenizare.

Cu un cutit ascutit sau cu varful unei furculite, pulpele  se vor intepa din loc in loc, pentru a permite marinadei sa intre in carne )

In amestecul obtinut se vor pune pulpele de pui, acoperindu-se vasul  cu o folie alimentara si vor fi lasate la marinat in frigider cca  30 minute ( daca ne grabim  sa obtinem o mancare rapida ) sau 2-3 ore ( intorcandu-le din cand in cand ).

Dupa timpul alocat marinarii, copanelele de pui se vor scurge din marinada, trecandu-se fiecare in parte prin: semintele de susan amestecate cu faina alba si boia dulce intr-un bol pregatit in prealabil.

In  tava de la aragaz se vor aseza copanelele, varsandu-se apoi sosul de marinada peste ele.

Tava se va da in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru inceput ( cca 10 minute ), apoi scazandu-se temperatura la 180 grade si lasate in cuptor pana se vor gati si inauntru, cca 30-35 minute.

Copanelele de pui cu susan vor fi gata cand vor capata acea crusta de rumen.

Acestea se vor servi fierbinti cu: cartofi prajiti sau la cuptor, alaturi de o salata de varza alba amestecata cu castraveti murati.

POFTA BUNA !!

Sursa foto