Corabioare rapide cu carne, ou si branza

Copiii sunt indragostiti de corabioare. Si noi de asemenea, daca ne permite silueta. Cum sa nu iubesti un aluat cocant umplut cu ou, branza si carne? Parca tot ce este mai bun si-a dat intalnire in aceste corabioare pornind in calatorie catre gura noastra pofticioasa.
Cum suntem grabiti si nu prea avem timp sa facem aluatul in casa o vom lua pe o scurtatura, vom face corabioare din baghete.

Ingrediente pentru corabioare rapide

2 baghete, care sa nu fie foarte lungi
4 oua
1 pahar mic de smantana
carne (la alegere, carne fiarta de pui, bacon prajit, carnaciori etc)
cascaval ras
2 cepe verzi taiate marunt

Cum se fac corabioarele rapide

Incepe prin a taia baghetele astfel incat sa obtii un fel de romb. Se indeparteaza pastea de deasupra si din interior. Ai insa grija sa pastrezi partea de dedesubt si peretii.
Bachetele se pun pe o tava, pe hartie de copt. Se ung in exterior cu un pic de ulei, cu o pensula, ca sa devina mai aurii si crocante.
Se bat ouale impreuna cu sarea si smantana.
Se umplu baghetele cu ou. Nu chiar pana sus. Trebuie sa lasi loc ca sa adaugi si carnea si un pic de cascaval ras. Pui deasupra si o parte din ceapa.
Apoi mai adaugi inca un strat subtire de ou, un pic de cascaval ras si restul de ceapa.
Se pune in cuptorul preincalzit si se lasa la foc mare in jur de 30 de minute.

Trucuri si idei

O jumatate de bagheta este suficienta pentru o portie. Daca vrei, poti pastra restul la frigider pentru a servi in alta zi. Se incalzeste usor, in cuptor. Se poate pastra foarte bine si in congelator, daca ai vreodata nevoie sa faci mancare cu mult timp in avans.

Video

Sau puneti toate ingredientele o data si va iesi la fel de bun

Sursa foto