Cornulete de post cu rahat

In perioada postului este foarte dificil sa-ti satisfaci pofta de dulce, mai ales ca mereu cautam retete cat mai bune si usor de facut.

Gandul ne-a dus repede la cornulete de post adaptata, deoarece fiind de post nu vom folosi ingrediente de origine animala ca la reteta de cornulete obisnuita.

Este o reteta gustoasa si sanatoasa datorita ingredientelor folosite.

Ingrediente pentru cornulete de post cu rahat

500 g faina alba

150 ml ulei

150 ml bors de putina ( sau din comert )

4 pliculete zahar vanilat

25 g drojdie proaspata ( dizolvata in apa calduta )

1 lingura otet

1/2 lingurita sare

1 lingura coaja lamaie rasa

Pentru umplutura cornulete

250 g rahat ( taiat in bucatele mici )

200 g  zahar pudra cu aroma de vanilie

1 borcan gem prune, caise ( optional-cu nuca macinata )

Cum pregatim aluatul pentru cornulete de post cu rahat

Intr-un castron destul de mare si cu peretii largi, vom pune: uleiul, borsul, sarea, zaharul vanilat,  coaja de lamaie, lingura de otet si drojdia proaspata pe care am dizolvat-o in putina apa calduta, amestecand totul cu un tel.

Vom pune faina in ploaie cu ajutorul unei linguri, pana ce aluatul se ingroasa, apoi totul se va framanta cu mana.

Aluatul il vom scoate din bol pe o planseta si-l mai framantam, iar daca mai este nevoie de faina mai putem adauga pana vom obtine un aluat tare si in acelasi timp elastic.

Se va pune inapoi aluatul in castron, acoperindu-l cu o folie alimentara si-l dam la rece in frigider pentru o ora.

Dupa ce aluatul va fi scos din frigider, il vom rula si imparti in patru bucati egale.

Din fiecare bucata vom face un cerc cu diametrul de 25-30 cm, apoi in triunghiuri ascutite.

Cum vom proceda pentru a umple cornulete de post

Pe fiecare triunghi se va pune cate o bucatica de rahat sau cate o lingura de gem amestecat cu nuca, asta daca dorim sa folosim gem.

Vom rula fiecare  cornulet, incepand cu latura opusa, curbandu-l putin.

Le asezam in tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de copt, lasand la crescut pentru un sfert de ora.

Dupa ce au crescut, dam tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 25-30 de minute, pana ce se vor intari putin si talpa cornuletelor va fi aramie.

Intr-un castron vom pune zaharul pudra cu aroma de vanilie si vom tavali cornuletele cat vor fi caldute, pentru a se prinde mai bine zaharul.

Se vor pune pe un platou si se vor gusta, pentru ca sunt irezistibile.

Sunt fragede si aromate de la umplutura, coaja de lamaie si zaharul pudra cu gust de vanilie.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto