Cotlet de porc cu sos Dijon

Friptura de porc cu sos dijon

Daca vrei sa fii sigur ca friptura de porc nu iti va iesi prea tare, atunci cea mai buna strategie este sa folosesti un sos. Va prezint mai jos una dintre cele mai raspandite combinatii – friptura de porc cu sos Dijon (de mustar)

Ingrediente pentru cotlet de porc cu sos Dijon

2-4 cotlete de porc,
50 g unt,
2 linguri mustar,
3 linguri smantana,
1/2 pahar apa,
sare, piper,

Cum se fac cotletele de porc cu sos Dijon

Cotletele de porc se prajesc in unt pe ambele parti.

Mustarul se desface cu 1/2 pahar apa calda si se pune peste carnea prajita pe jumatate. Se adauga sare si piper.

Vasul se acopera si se lasa la foc domol, 20 minute. Cand carnea s-a inmuiat bine, se scoate pe o farfurie.

In sosul ramas se adauga smantana, se amesteca bine si se varsa peste cotlete. Se servesc calde.

Trucuri si idei

Puteti inlocui smantana cu un pahar de vin, in cazul in care doriti un sos mai acidulat.

Daca nu este moale, carnea poate sa fie pusa la marinat cateva ore inainte de a fi prajita. Folositi pentru asta amestecul de mustar cu apa si condimente.

Taiati cotletul de marimea unui deget daca va place mai subtire sau de doua degete daca vreti o carne mai zemoasa.

Video

Sosul  Dijon (de mustar) pare simplu de facut. Iar cel prezentat de noi chiar este. Daca vrei insa sa aduci acest fel de mancare la rang de arta atunci urmareste video de mai jos sustinut de Manu Feildel, bucatar francez cunoscut la nivel international.