Nu-i asa ca uneori ai si tu pofta de un sos picant? El merge foarte bine cu un cotlet de porc. Pentru sos ai nevoie de un pic de ketchup, usturoi, otet, apa si neaparat chili.
Ingrediente pentru cotlet de porc cu sos picant
6 cotlete de porc,
1 ceapa,
unt,
Pentru sos:
250 ml apa,
70 ml ketchup,
2 linguri otet,
2 linguri zahar,
2 catei usturoi,
1 lingurita rasa chili,
sare,
Cum se face cotletul de porc cu sos picant
Cotletul de porc se prajeste in unt, se scoate dupa ce s-a rumenit
In aceeasi tigaie se caleste ceapa tocata marunt.
Se amesteca toate ingredientele sosului.
Se varsa sosul peste cotletul rumenit si ceapa.
Se pun intr-un vas si se dau la cuptor pentru 25 minute, la 180°C.
Video
Esti curios cum face Gordon Ramsey cotletul de porc picant? Urmariti tehnica lui – este mai rapida, insa implica o marinare prealabila a carnii.