Covrigei cu cognac

Covrigei de casa cu cognac

Cum se fac covrigeii cu cognac

Intr-un bol adanc se va dizolva zaharul tos   impreuna cu apa, amestecand totul cu un tel pana la dizolvarea completa a zaharului.

Uleiul se va adauga in bol impreuna cu bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie, cognacul, praful de sare, amestecand in continuare cu telul.

Faina alba  cernuta se va adauga treptat, framatandu-se totul  cu mana, pana se va obtine un aluat elastic, bun de lucrat pe blatul de lucru.

Din aluatul obtinut se vor forma suluri subtiri, apoi modelati covrigei ( orice marime dorim ) sau se vor decupa cu o forma speciala de covrigei.

Covrigeii  formati se vor aseza in tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt, unsi cu ou batut cu ajutorul unei pensule  si presarati dupa gust cu: mac/ seminte de susan/ seminte de chimen/sare, apoi data  tava in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru cca 15-20 minute ( cat vor deveni aurii )

Covrigeii cu cognac  se pot servi alaturi de un pahar de bere etc.

SAVURARE PLACUTA !!