Cozonac cu ciocolata, smochine si stafide

Ingrediente:
1 kg faina,
50 g drojdie,
500 ml lapte,
200 ml ulei,
5 oua,
250 g zahar,
2 pliculete zahar vanilat,
1 lingurita esenta de rom,
100 g smochine,
100 g stafide,
100 g ciocolata neagra,

Mod de preparare:
Drojdia se dizolva in putin lapte si 1 lingurita zahar. Intr-un bol mare, se pune faina, se face un gol in mijlocul cantitatii de faina, se varsa amestecul de drojdie. Se lasa 1 minute. Laptele se pune la incalzit, se adauga zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca faina cu amestecul de drojdie, se adauga treptat uleiul, laptele, un varf de cutit sare, 4 oua batute, romul. Se framanta totul bine, pana se obtine un aluat. Vasul se acopera cu un servet curat. Se lasa la crescut, la loc cald, timp de 1 ora. Aluatul se imparte in trei, fiecare parte se intinde usor, se adauga ciocolata rupta in bucatele mici, smochine maruntite, stafide. Se ruleaza, se pune in tava unsa cu putin ulei, se mai lasa sa creasca inca 20 minute. Se repeta operatia cu restul de ingrediente(cele 2 parti de aluat ramase). Inainte de a da taviile la cuptor se ung cu oul ramas. Se dau la cuptor pentru 30-45 minute, la foc domol.