Creier la capac

Creierul la capac se face foarte rapid si oricine il poate pregati. Mult mai dificil este sa gasesti creier proaspat in magazine.

Ingrediente pentru creier la capac

500 g creier,
sare, piper, ulei,

Cum se face creierul la capac

Creierul se pune in apa rece aproximativ 1 ora ca sa se scurga sangele.

Se tine 1-2 minute in apa clocotita pentru a se indeparta cu usurinta pielita. Totusi este o munca destul de anevoioasa, asa ca iti va lua un pic de timp.

Cand este gata curatat se da cu sare si piper, si se pune in ulei incins.

Se acopera cu un capac, se lasa la foc domol, se intoarce pe partea cealalta dupa ce s-a prajit pe o parte. Cu totul dureaza cam 5 minute.

Trucuri si idei

Servirea se face, de obicei, direct din craticioara in care ati servit creierul

Adaugati si zeama proaspata de lamaie, pentru un gust mai bun.

Presarati deasupra patrunjel tocat.

Video

O varianta a acestei retete este sa dati creierul prin un pic de faina inainte de a-l pune la prajit in ulei. Nu mai este necesar sa il acoperiti cu un capac.