Crema cu cafea

Crema cu cafea, este un desert fin, care merita sa-i rasfatam pe cei dragi din cand in cand.

Se face repede,  cu ingrediente pe care cu siguranta le avem prin frigider si dulapuri.

Aceasta crema cu cafea se poate servi in cupe speciale puse la rece sau se poate folosi ca umplutura pentru blaturile de tort.

Ingrediente crema cu cafea

4 oua

120 g zahar tos

2 linguri cafea instant( dizolvata cu 2 linguri apa )

1 esenta rom

1 pachet gelatina maruntita ( 7 g )

250 g frisca lichida ( de la Meggle )

2 plicuri zahar vanilat

Cum se face crema cu cafea

Se va separa albusul de galbenusuri in vase separate.

Galbenusurile le vom bate impreuna cu zaharul cu ajutorul unui mixer de mana, pana vor deveni o spuma albicioasa si crescuta in volum.

Cafeaua instant pe care am dizolvat-o cu apa, o adaugam peste spuma de galbenusuri batute incorporand-o usor cu o spatula.

Gelatina o punem untr-un bol peste care adaugam o ceasca de apa, o lasam la inmuiat ( cat va creste volumul ), apoi o adaugam lingura cu lingura amestecand usor cu un tel, peste galbenusurile spuma.

Dupa ce am incorporat bine si gelatina, vom transfera compozitia intr-o craticioara, pe care o punem la foc mic, amestecand continuu cu telul, pana se va incalzi putin, iar gelatina sa fie topita in totalitate ( atunci cand introducem o lingura de lemn in compozitie, aceasta sa iasa perfect curata ), dupa care o lasam la racit.

Intr-un  bol separat, batem albusurile spuma cu un praf de sare ( pana se va tine de paleta mixerului ).

Spuma de albus, o amestecam cu crema de mai sus, la care adaugam  frisca batuta cu zaharul vanilat.

Crema cu cafea obtinuta, o  turnam in cupe speciale cu picior, si data la rece in frigider pana la servire.

Cupele cu crema de cafea se pot decora cu frisca, capsuni, kiwi, coacaze rosii.

 

POFTA BUNA !!

Sursa foto