Este o crema racoritoare pentru un sfarsit de week-end, avand gustul unei inghetate de vanilie.
Aceasta este salvarea noastra cand in congelator nu se mai gaseste inghetata, din cauza “devoratorilor” celor mici, iar in frigider sigur exista ciocolata alba, neagra “uitata” in mod special.
Aceasta crema de ciocolata alba cu lamaie, poate fi considerata si dietetica, sau pentru diete, deoarece nu contine zahar.
Ingrediente crema de ciocolata alba si lamaie ( ptr 4 cupe )
200 g ciocolata alba ( sa fie la tableta, nu ciocolata de menaj )
200 ml smantana ( de gatit, ptr ca este mai subtire )
1 lamaie ( cu coaja subtire )
4 albusuri de ou
un praf de sare
Cum se face crema de ciocolata alba si lamaie
La aceasta crema se vor folosi numai albusurile, galbenusurile putand fi folosite la alte intrebuintari culinare: de dres o ciorba, ptr snitele, galuste din gris etc..
In aceasta crema nu se foloseste zahar, deoafece ciocolata alba este oricum foarte dulce.
Ciocolata alba se va topi pe bain-marie, iar apoi se va combina cu smantana, amestecand energic cu ajutorul unui tel ( pentru a nu se branzi.. taia).
Lamaia o vom spala, rade coaja pe razatoarea mica si pusa in crema de ciocolata alba, amestecand cu o spatula pana se va incorpora complet.
Zeama de lamaie se adauga treptat la crema de ciocolata, amestecand cu telul permanent ca sa nu se “taie”.
Separat in alt bol vom bate albusurile de ou cu un praf de sare pana devin spuma tare, si se incorporeaza apoi delicat in crema de ciocolata calduta.
Pregatim 4 cupe speciale cu picior ( de inghetata), punem crema si le dam la frigider pentru cel putin 4 ore inainte de a fi servita.
In momentul servirii, se poate pune peste crema din cupe, un toping de ciocolata sau caramel, cu cate o frunza de menta verde.
POFTA BUNA !!