Este un desert foarte fin, fiind o combinatie foarte buna cu branza.
Se poate servi la mese festive, in familie ca un desert de duminica si mai ales copiilor care nu iubesc branza si pot fi incantati de combinatia cu ciocolata.
Ingrediente crema cu ciocolata si branza
50 g ciocolata amaruie ( 75 % cacao )
50 g ciocolata cu lapte
un cub mic de unt ( la topit ciocolata )
200 g branza de vaci
1 lingura de coaja de portocala rasa ( face o combinatie forte buna cu ciocolata )
1 lingura alcool ( rom, coniac… ) optional
2 plicuri zahar vanilat ( ptr pasta de branza )
cateva frunze de menta ( ptr decor )
Cum se face crema cu ciocolata si branza
Intr-un vas vom pune ciocolata la topit la bain-marie impreuna cu untul, amestecand cu o spatula continuu pana se va topi.
Apoi dam vasul la racit pentru cca 5 minute, dupa care adaugam alcoolul ( optional ), amestecand pana se va incorpora bine in crema de ciocolata.
Branza de vaci o vom pune intr-un blender la mixat impreuna cu zaharul vanilat, pana se va obtine o pasta fina.
Transferam pasta de branza intr-un bol incapator, adaugand crema de ciocolata, portocala rasa, amestecand usor cu miscari lente pana se va obtine un amestec omogen.
Crema cu ciocolata si branza se va pune in boluri speciale ( poate sa fie de inghetata ), decorate cu cate o frunza de menta, si date la rece in frigider pana la momentul servirii.
Aceasta crema de ciocolata poate fi decorata cu imaginatia pe care o avem fiecare.
POFTA BUNA !!!