Daaa !!… asa este !… ati ghicit, celebra crema de zahar ars, numai ca modificata in mod constructiv, dupa o reteta celebra servita intr-un restaurant ca si desert, inventata de un bucatar-cofetar, care a devenit preferinta numarul unu in cerinte.
Fiind un desert fin si usor de facut, il putem realiza si in bucataria de acasa atunci cand avem pofta de un desert rapid.
Ingrediente crema de ananas la bain-marie
Pentru caramel
1 cana zahar
8 linguri de apa
Pentru crema
3 oua intregi+ 2 galbenusuri
500 g lapte
500 ml suc ananas ( din compot )
6 linguri zahar
2 linguri amidon de porumb ( va intari mai bine crema )
3 pliculete zahar vanilat
un praf de sare
Cum se face crema ananas la bain-marie
Intr-o forma cu diametrul de 24 cm ( cratita aderenta/ vas termorezistent ) se va pune la caramelizat zaharul impreuna cu apa ( nu se va amesteca, ci miscat vasul intr-o parte- alta), pana va capata culoarea mierei de albine, apoi lasat la racit.
Ouale se vor mixa cu un mixer manual pana devin spuma, apoi se va incorpora laptele, sucul de ananas si zaharul vanilat, amestecandu-se cu un tel ( ptr a se incorpora bine ingredientele ).
Amestecul obtinut se va varsa peste caramelul racit, urmand a fi dat in cuptor la bain-marie, preincalzit la 180 grade pentru cca 1 ora.
Dupa coacere, crema de ananas se va lasa la racit foarte bine in forma, apoi cu o farfurie rotunda cu mijlocul adanc ( pentru a nu se pierde din sosul de caramel format ) pusa pe gura vasului se va rasturna crema de ananas obtinuta si data la rece la frigider, apoi servita ca desert dupa un pranz cu familia sau la diferite evenimente ( aniversari; intalniri cu prieteni etc.. )
POFTA BUNA !!