Crema de avocado cu crab

In fiecare an sarbatorim pe cineva drag si cel mai potrivit mijloc de a-l sarbatori este sa-i organizam o petrece cu diferite preparate si mai deosebite.

In ultima vreme se folosese foarte des la petreceri bufetul suedez, de aceea mereu trebuie sa ne gandim la diverse aperitive care se pot consuma mai usor si sunt practic de servit.

Idei penru aperitive sunt numeroase, dar ne-am oprit la o reteta mai deosebita, exact pentru o masa festiva, cu ingrediente la indemana si totodata necesitand un timp foarte scurt de pregatire, exact ce ne trebuie in zilele noastre cand timpul ne este limitat, si anume la o crema de avocado cu crab.

Avocado este un fruct sanatos care previne diferite boli ( cancer, boli cardiovasculare ), cu multiple proprietati si vitamine: A;C;D;E;K;B6;B12 etc…

Ingrediente crema avocado cu crab ( ptr 4 portii )

2 buc avocado

1 lamaie ( zeama )

200 g smanana degresata

100 g carne crab din conserva

2 fire busuioc verde

1/2 legatura patrunjel

1 kiwi ( ptr decor )

cateva masline ( 10 buc ) ptr decor

sare, piper

Cum se face crema de avocado cu crab

Taiem avocado in doua pe lungime, ii scoate samburele si pulpa cu ajutorul unei lingurite.

Adaugam apoi pulpa de avocado intr-un blender, impreuna cu zeama de lamaie, busuiocul, patrunjelul, carnea de crab si smantana, mixand totul timp de 2-3 minute, pana se va obtine o pasta omogena.

Asezonam cu sare si piper dupa gust.

Transferam totul intr-un bol, adaugand 2 linguri de apa rece minerala ( avand rolul de a mai subtia crema si de a face-o mai pufoasa), batand cu telul pana se omogenizeaza.

Crema de avocado cu crab, o repartizam in mod egal in pahare cu picior, decorandu-le cu felii de kiwi si masline negre rondele, acoperite cu folie alimentara, puse la rece in frigider pana la momentul servirii.

Aceasta crema de avocado  se va consuma ca aperitiv, dimineata la mic dejun pe paine prajita, sau la mese festive.

 

POFTA BUNA !!