Este o reteta usor de adaptat, cu ingrediente deja existente in casa, datorita unei aprovizionari deja facute pentru o saptamana.
Aceasta crema de branza este perfecta pentru o gustare consistenta. O poti lua cu usurinta la serviciu pentru masa de pranz.
Ingrediente crema de branza cu pui ( ptr 4 persoane )
1 piept de pui dezosat ca 450 g
200 g branza vaci degresata
150 g branza telemea de capra
100 g iaurt grecesc ( sau natural )
2 linguri unt ( 25 g )
2 oua
2 linguri smantana
1 lingura de mustar
2 linguri de zeama lamaie
cateva fire de arpagic sau 1 ceapa rosie mica ( optional )
paine toast ( pentru servire )
sare, piper
Cum se face crema branza cu pui
Se pun ouale la fiert in apa ( sa fie tari, cca 10 minute de cand va clocoti apa ).
Pieptul de pui dezosat se va portiona in bucati mari si este pus la fiert intr-o oala cu apa rece si sare ( avand grija sa fie spumuit cu o paleta, cca 20-25 minute )
In timp ce ouale si pieptul de pui vor fierbe, intr-un bol pregatit in prealabil se va rade branza telemea de capra pe razatoarea cu ochiuri mici.
Peste telemeaua rasa se vor pune branza de vaci, smantana si iaurtul, amestecandu-se cu un mixer pana devin o crema.
Separat, se va mixa galbenusul de ou fiert tare cu untul ( la temperatura camerei ) si mustarul.
Pasta cremoasa astfel obtinuta se va adauga peste crema de branza, urmand pieptul de pui, albusurile si arpagicul ( sau ceapa rosie ) taiate marunt, amestecandu-se cu o paleta ( renuntand la mixer ) pana la incorporarea ingredientelor si obtinerea unei compozitii omogene.
Crema branza cu pui se va asezona cu sare, piper si zeama de lamaie dupa gust, apoi este pusa intr-un bol acoperit cu folie alimentara la rece in frigider pana la servire ( asta in cazul cand nu va fi consumata imediat ).
Se va servi la micul dejun pe paine toast prajita, alaturi de un fresh de portocale…. asigurandu-se un mic dejun consistent cu multe proteine ( fiind cea mai importanta masa a zilei… nu trebuie omisa ).
POFTA BUNA !!