Crema de spanac, de post

Despre beneficiile spanacului sunt atat de multe de spus, incat ne poate determina sa nu ne lipsim de el” niciodata.”

Este un bun intaritor al sistemului imunitar, potrivit pentru cei mici dar si pentru aldulti.

Deasemenea spanacul este foarte sanatos, datorita continutului ridicat de fier, fibre, saruri minerale precum: potasiu, sodiu, calciu, vitamina A, complexul B….

Spanacul sau “Popeye marinarul”, cum mai este denumit, se poate gati in multe feluri, necesitand un timp foarte scurt, doar de cateva minute.

Vom pregati o crema de spanac de post care va fi foarte gustoasa, deoarece folosim ingrediente care vor “innobila”gustul.

Ingrediente pentru crema de spanac

500 g spanac proaspat ( sau congelat,  dar acesta nu se decongeleaza inainte de gatire pentru ca se prepara foarte repede )

50 g margarina Rama

3-4 linguri ulei de masline

1 ceapa mica

2 catei de usturoi

1/2 pahar de lapte de soia ( pentru a dizolva faina)

2 linguri de faina ( pentru sos )

100 g smantana vegetala sau cascaval de post ras ( pentru a da o savoare mai deosebita cremei de spanac )

sare, piper

1 lingura de zeama de lamaie ( optional, daca dorim putin mai acrisoara crema de spanac )

Cum facem crema de spanac

Daca folosim spanac proaspat, se va spala foarte bine in mai multe ape, poate avea urme de nisip si pamant pe frunze.

Apoi intr-o oala cu apa clocotita si sare, punem spanacul pentru cateva clocote  5-6 minute.

Il scoatem din oala intr-o sita si-l lasam la scurs si racit.

Intr-o tigaie de teflon pregatita, punem margarina si uleiul, dupa care adaugam ceapa curatata si taiata julien.

O lasam putin la calit pana se inmoaie  si devine translucida.

Pentru a pregati aceasta crema de spanac sunt doua” drumuri”: ori folosim blenderul sau vom toca spanacul cu ajutorul unui cutit.

La acesta reteta am optat pentru tocat spanacul, deoarece prin fierbere el tot ca o crema va ajunge.

Dupa ce s-a calit ceapa, adaugam spanacul tocat impreuna cu usturoiul taiat feliute pentru a-si lua aroma inca de la inceput.

Amestecam in tigaie tot timpul cu o spatula, pana ce spanacul se va desface bine.

Din cand in cand, daca va fi nevoie, mai picuram din zeama in care a fiert.

Separat intr-un bol vom bate laptele de soia cu faina, si turnam peste spanac.

Mai lasam pe foc doar 5 minute pana se va forma un sos, dupa care dam tigaia la o parte.

Pentru o savoare mai buna, ori punem 2 linguri de smantana sau cascaval de post ras si amestecam usor.( acest lucru este optional ).

Aceasta crema de spanac poate fi servita pe paine prajita sau impreuna cu paste integrale, penne etc..

 

POFTA BUNA !!!!

Sursa foto