Ingrediente:
1 l lapte,
250 g zahar,
8 oua,
Pentru caramel:
6 linguri zahar,
3 linguri apa,
Mod de preparare:
In lapte se adauga zaharul si se pune la fiert, la foc domol, nu trebuie sa dea in clocot. Se adauga si esenta de vanilie sau batonul(se scoate a sfarsitul fierberii). Ouale se bat ca pentru omleta intr-un bol mare si se adauga laptele cald, amestecand energic cu telul. Cand compozitia s-a omogenizat se varsa in formele de ceramica. Se dau la cuptor, la bain-marie, la 200°, pentru 30 minute. In acest timp se prepara caramelul: se amesteca 6 linguri zahar cu 3 linguri apa. Se amesteca bine, la foc domol, pana devine sirop si devine brun. Se ia de pe foc si se tine in apa rece pana se ingrosa usor sosul. Se varsa peste crema, racita. Se da la rece inainte de servire.