Crema de zarzavaturi

Intotdeauna preocuparea cea mai mare este: ce mai gatim astazi!,… cu gandul  in mod special la copii , deoarece trebuie sa-i ” aparam”de acest ” razboi” culinar mai putin sanatos pentru ei.

Vom face o supa crema din proaspetele zarzavaturi existente pe piata, deoarece ne aflam in plin sezon de vara.

Aceasta crema minunata poate fi considerata ca un fel principal, foarte sanatoasa, dietetica si cu un usor aer racoritor pentru zilele toride de vara ( consumandu-se rece ).

Ingrediente crema de zarzavaturi ( pentru 2 boluri supa )

3 morcovi ( atat pentru gustul delicat, dar si ptr culoarea placuta de portocaliu dat cremei )

1 dovlecel

1 cartof

100 g iaurt natural

1 lingura ulei de masline

1 lingura zeama de lamaie ( pentru a atenua din gustul profund de dulce dat de morcovi )

apa plata ( daca crema va fi prea groasa )

2 linguri fulgi porumb ( daca crema va fi prea subtire, acestea dizolvandu-se in putina apa rece )

1/2 legatura patrunjel proaspat ( pentru decor )

sare ( dupa gust ) sau daca va fi necesar

Cum se face crema de zarzavaturi

Spalam legumele, apoi le curatam de coaja ( morcovii si cartofii ), iar la dovlecel dupa ce-l curatam de coaja, indepartam partea cu seminte dupa ce l-am taiat in doua pe lungime, cu ajutorul unei linguri sau a unui dispozitiv special de indepartat seminte.

Le spalam din nou, le taiem cubulete si le punem la fiert pe baie de aburi ( daca  dam crema la copii ) sau intr-o oala normala cu 1 l apa, pentru 20-25 minute.

Soatem  legumele fierte, le punem la scurs intr-o strecuratoare, apoi le punem intr-un blender, adaugam uleiul, iaurtul, zeama de lamaie, un praf de sare si le mixam foarte fin.

Daca, crema este foarte groasa mai diluam cu putina apa plata sau cu  lapte formula preparat, daca dam crema la copii.

In cazul cand, crema de zarzavaturi va iesi prea subtire, adaugam 2 linguri de fulgi de porumb, dizolvate in putina apa rece, puse apoi peste crema, amestecand usor cu un tel ( pentru a se incorpora suficient de bine ).

Crema de zarzavaturi se va servi in boluri de supa, cu cateva crutoane de paine si decorate cu putin patrunjel proaspat tocat.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto