Este o reteta foarte simpla, gustoasa, iar ca si garnitura s-a servit un piure de napi.
Este o leguma care inlocuieste cu mare succes cartoful.
Napii sunt iubiti de copii, au consistenta unei ridichi, sunt foarte gustosi si se folosesc in salate crude, ciorbe si supe creme.
Ei sunt bogati in: vitamina A;B;C; saruri minerale si recomandati deasemenea pentru:
- anemii
- stari de oboseala
- ulcer gastric
- constipatii
Ingrediente creveti aromati cu garnitura de piure de napi
600 g creveti decorticati congelati
2 linguri ulei de masline + un cub de unt (30 g )
1 lingura boabe de chimen
1 lingurita ghimbir macinat
1 lingurita coriandru macinat
1 lingurita curry
1 rosie mare coapta ( sau o cutie de 400g rosii maruntite in suc de rosii )
1 ceapa potrivita
1/2 lamaie ( zeama )
1/2 legatura patrunjel proaspat
sare, piper
Ingrediente piure de napi
2 napi ( cca 400 g )
50g unt
1 ceasca lapte ( sau mai mult, dupa cum dorim un piure: mai consistent sau mai moale )
1-2 linguri zeama de lamaie
un varf de nucsoara
sare, piper
Cum se obtine un piure de napi
La fel ca si cartofii, napii se vor curata de coaja, taiati bucati potrivite si puse la fiert in apa rece cu sare cca 20 minute ( cat se vor inmuia ).
Dupa fierbere, bucatile de napi se vor lua cu o paleta cu gauri ( pentru a se scurge apa) si sunt adaugati in blender la mixat impreuna cu untul, ceasca de lapte si 1-2 linguri zeama de lamaie, pana se va obtine o compozitie cremoasa.
Piureul de napi obtinut, se va transfera intr-un bol unde se va sezona dupa gust cu nucsoara, sare si piper ( daca va fi cazul ).
Este un piure de napi simplu, sanatos si gustos.
Cum se fac creveti aromati cu garnitura de piure de napi
Intr-o tigaie de teflon cu ulei si unt pus la incins se va pune ceapa tocata marunt la sotat impreuna cu usturoiul taiat feliute subtiri cca 2-3 minute ( ptr a aroma uleiul, apoi se vor indeparta din tigaie).
Se va continua cu boabele de chimen ( avand grija sa amestecam continuu ptr a evita arderea lor ), ghimbirul praf, rosia taiata cubulete mici si cana de apa.
Se va acoperi tigaia cu un capac pentru a fierbe totul la foc domol cca 20 minute ( pana se va forma un sos scazut ).
Crevetii decorticati se vor adauga aproape de final ( deoarece acestia se vor gati foarte repede cca 4-5 minute ) impreuna cu 2-3 linguri zeama de lamaie, curry pentru culoare apetisanta si patrunjel proaspat tocat pentru gust si decor.
Crevetii aromati se vor servi imediat cu o garnitura de piure de napi alaturi.
POFTA BUNA !!