Creveti caramelizati

Este o reteta nu foarte complicata, cu aroma deosebite datorita ingredientelor pe care le folosim.

Crevetii caramelizati sunt usor de preparat, chiar si pentru “invataceii ” in ale gastronomiei.

Ingrediente creveti caramelizati

400 g creveti roz decorticati

4 linguri zahar brun

3 linguri de coniac sau whisky

3 linguri sos soia

4-5 linguri zeama de lamaie

sare, piper

Cum se fac crevetii caramelizati

Intr-un WOK sau o tigaie obisnuita de teflon, se incinge uleiul, apoi se vor adauga crevetii la prajit timp de 10 minute, amestecand continuu cu o paleta.

Se va adauga zaharul brun, lasandu-se sa se caramelizeze usor, apoi il stingem cu coniac ( sau whisky), sosul de soia si zeama de lamaie, lasandu-se la foc domol inca 10 minute, pana  ce crevetii absorb sosul format.

Crevetii se vor servi imediat alaturi de o garnitura de orez.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto