Este o reteta nu foarte complicata, cu aroma deosebite datorita ingredientelor pe care le folosim.
Crevetii caramelizati sunt usor de preparat, chiar si pentru “invataceii ” in ale gastronomiei.
Ingrediente creveti caramelizati
400 g creveti roz decorticati
4 linguri zahar brun
3 linguri de coniac sau whisky
3 linguri sos soia
4-5 linguri zeama de lamaie
sare, piper
Cum se fac crevetii caramelizati
Intr-un WOK sau o tigaie obisnuita de teflon, se incinge uleiul, apoi se vor adauga crevetii la prajit timp de 10 minute, amestecand continuu cu o paleta.
Se va adauga zaharul brun, lasandu-se sa se caramelizeze usor, apoi il stingem cu coniac ( sau whisky), sosul de soia si zeama de lamaie, lasandu-se la foc domol inca 10 minute, pana ce crevetii absorb sosul format.
Crevetii se vor servi imediat alaturi de o garnitura de orez.
POFTA BUNA !!!