Creveti cu paste tagliatelle si spanac verde

Creveti cu tagliatelle si spanac

Cum se fac creveti cu paste tagliatelle si spanac verde

Intr-o cratita  cu perti inalti ( folosita pana la sfarsit ) se va pune uleiul la incalzit peste care se va adauga usturoiul tocat marunt, urmand crevetii decorticati, amestecandu-se continuu cu o spatula pana vor devenii roz, cca 2-3 minute, apoi se vor scoate intr–un bol in asteptare.

In uleiul ramas ( eventual se mai pot adauga 1-2 linguri de ulei vegetal ) se va adauga spanacul proaspat, ceapa tocata marunt, asezonandu-se cu sare si piper si lasand la calit cca 2-3 minute, avand grija a se amesteca continuu  pana se va topi ceapa si spanacul.

Smantana de gatit se va adauga in cratita peste ingredientele gatite, lasand sa dea intr-un clocot doua, dupa care se vor adauga pastele tagliatelli fierte in prealabil dupa indicatiile de pe pachet, urmand crevetii gatiti, baconul afumat  taiat marunt, parmezanul ras, patrunjelul proaspat tocat fin, amestecandu-se totul cu spatula pana ce branza parmezan  se va topi complet si sosul va imbraca creveti si pastele.

Creveti cu paste tagliatelli si spanac verde se vor servi in farfurii adanci individuale.

POFTA BUNA !!!