Crochete de cartofi si porumb

Crochetele de cartofi pot fi folosite ca aperitiv, pe post de gustare dimineata si seara, alaturi de o garnitura de orice fel, dupa preferinta familiei ( orez, ciuperci la cuptor, piure de mazare etc..).

Este o reteta care nu necesita timp mult sau complicatii, find foarte gustoasa  datorita crustei aurii formate de la pesmet.

Ingrediente crochete de cartofi si porumb

1 kg cartofi albi

30 g unt

50 branza telemea dulce ( bine scursa sau de consistenta tare )

3 oua ( numai galbenusurile, ptr a nu se inmuia aluatul prea mult daca le punem intregi. Albusul se poate folosi daca dorim la dres o ciorba sau la galuste pentru o supa )

1 cutie porumb dulce ( 125 g )

2 linguri faina ( ptr aluat )

2oo g pesmet ( ptr tavalit crochetele )

200 ml ulei vegetal ( ptr prajit crochete )

1/2 legatura marar

1/2 legatura patrunjel

sare, piper

Cum se fac crochete de cartofi si porumb

Se aleg cartofi sanatosi, potriviti ca marime ( sa poata fi curatati mai usor), se curata de coaja, taiati cuburi potrivite si pusi la fiert in apa cu sare pentru 20-30 minute ( testul se face cu varful cutitului,.. daca intra usor, cartofii sunt fierti).

Se scot apoi din apa la scurs intr-o strecuratoare, apoi  se vor pasa  cu un dispozitiv special de facut piure sau se vor pune inre-un blender cu untul, pana devin un piure.

Piureul format se va transfera intr-un castron incapator, peste care se va adauga: galbenusurile de ou, branza telemea rasa, faina, porumbul dulce scurs, verdeata tocata marunt, sare si piper dupa gust, amestecand totul cu o lingura de lemn sau o furculita, pana se formeaza o compozitie omogena ( buna de lucrat).

Castronul cu piure, se va da la rece pentru 30 minute in frigider ( pentru a fi modelat cu usurinta ).

Dupa timpul alocat racirii, se va scoate castronul cu compozitie, se vor forma crochete de marimea unei mingi de tenis de masa, date prin pesmet si puse la prajit intr-o tigaie de teflon la foc iute ( avand grija sa le intorcem pe toate partile in mod constant, pana devin aurii ).

Se scot pe rand si se pun pe hartie absorbanta, pentru a se elimina surplusul de ulei.

Crochetele de cartofi si porumb, se vor servi calde sau reci, cu garnitura de mazare si salata de varza rosie.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto