Crochete de dovlecei la cuptor

Crochete de dovlecel

Cum se fac crochete de dovlecei

Dovleceii se vor spala, indeparta capetele, apoi taiati pe lungime, in sferturi ( se pot lasa cu coaja sau curatati ).

Intr-un bol se vor amesteca cu ajutorul unui tel: ouale cu iaurtul natural, uleiul de masline, oregano uscat, sare si piper, obtinandu-se un sos.

In alt bol separat se va amesteca pesmetul cu parmezanul ras.

Dovleceii pregatiti in prealabil se vor trece mai intai prin sosul de iaurt cu ou, apoi prin pesmetul amestecat cu parmezanul si pusi intr-o tava de aragaz tapetata cu hartie de copt ( la rand ), data in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru cca 25-30 minute ( cat se vor rumenii, deveni crocanti ).

Crochetele de dovlecei se pot servi ca atare cu un sos de usturoi; ketchup dulce sau iute sau ca si o garnitura la peste etc..

POFTA BUNA !!!