Crochetele de branza ne plac tare mult. De data aceasta le vom adauga si spanac, pentru un gust mai special. Sunt foarte potrivite daca aveti invitati si vreti sa le serviti aperitive. Se pot servi si reci, insa calde sunt cele mai bune la gust.
Ingrediente pentru crochete de spanac si branza
1 kg spanac,
30 g unt,
250 g branza dulce de vaci,
50 g cascaval sau branza rasa,
2 oua,
4 linguri faina,
sare, piper, ulei/unt,
Cum se fac crochetele de spanac si branza
Spanacul se spala bine, se curata de tulpini, se oparaste 1 minut cu apa clocotita.
Se scurge bine si se caleste in unt 6-8 minute.
Se adauga apoi branza de vaci, se amesteca continuu 2 minute.
Se ia de pe foc si se adauga ouale batute, branza rasa sau cascavalul, faina, sare si piper.
Compozita se da la rece pentru 1 ora.
Se scoate si se modeleaza bulete.
Se prajesc in ulei incins sau se pun in cuptor, pe o foaie de copt, daca se doreste varianta mai sanatoasa. Daca le prajiti nu uitati sa le scoateti pe o hartie absorbanta pentru a se scurge surplusul de ulei.