Iti place placinta cu fructe dar nu esti incantata ca trebuie sa muncesti mult la ea? Atunci adopta o varianta britanica foarte populara – crumble cu fructe. Se face la fel, cu fructe si la cuptor, insa foloseste un aluat foarte crocant si rapid de facut. Daca vrei sa gatesti alaturi de copii aceasta este una dintre cele mai indicate retete – te joci in aluat si nu ai ce sa gresesti.
Traditional, se serveste alaturi de o cupa de inghetata.
Ingrediente pentru crumble cu fructe
2 cani de fructe taiate, la alegere: mere, prune, piersici, fructe de padure etc
4 linguri de zahar
1 lingura amidon de porumb (pentru a inchega sucul de la fructe)
1/2 cana faina
1/2 cana fulgi de ovaz
2 linguri de zahar
nuci / alune / migdale maruntite
1/2 pachet de unt la temperatura camerei
Cum se face crumble cu fructe
Incepem prin a pregati fructele. Partea buna este ca ele nu trebuie sa arate perfect. Asa ca daca va treziti ca trebuie rapid sa mancati 2 cani de zmeura stiti ce trebuie sa faceti.
Se amesteca fructele cu zaharul si amidonul. Daca nu aveti amidon nu va faceti probleme, prajitura va iesi si fara el.
Intr-un alt bol se amesteca faina cu fulgii de ovaz, cu zaharul si migdalele. La final se pune untul si se amesteca ingredientele cu mana.
Asamblarea este la fel de simpla. Intr-o tava se pun intai fructele. Apoi, peste ele, se pune aluatul. Nu va chinuiti sa fie perfect intins, iese bun oricum.
Se lasa la cuptor in jur de 30 de minute.
Video
In video de mai jos vedeti un exemplu de astfel de desert, cu doua combinatii de fructe: capsuni si rubarba prima oara, mure si piersici a doua oara.