Cum faci cel mai bun burger

Încet, încet, am prins şi noi gustul burgerilor. Mai ales copiii, find a doua mâncare preferată după pizza.

Partea bună este că îi putem pregăti şi noi acasă. Nu trebuie să mergem neapărat la un restaurant ca să fie foarte buni la gust. Secretul consta în modul în care pregăteşti carnea, de la 0. Mai jos sunt explicaţi paşii pe care trebuie să îi parcurgi. Este o mâncare de tip fastfood, dar vei vedea că
– are propriile subtilităţi, nu este chiar aşa de simplu de făcut
– când o faci în casa poate fi o masă completă şi sănătoasă, aşa că să nu îi priveşti cu ochi rai când copilul îţi cere aşa ceva.

Cum faci un burger

Pasul unu
Se pregăteşte propria carne de burger. Pentru asta este bine să cumperi vrăbioara, întrucât carnea este mai puţin grasă. Din jumătate de kg poţi face cam 4 burgeri.
Ca să nu se prindă tot de lamele robotului de bucătărie taie carnea în cubuleţe, pune-o pe o folie întinsă şi las-o la congelator. Va căpăta astfel consistenta perfectă. Nu se lasă până îngheaţă complet.
Gordon Ramsey jura că iese şi mai bun burger-ul dacă adaugi la fiecare câte un cubuleţ de unt. Pe lângă asta, pentru gust, mai adăugă şiş are. Piperul este la latitudinea voastră, mulţi prefer fără.

Pasul doi
Împarţi carnea şi îi dai formă de burger. Dacă vrei să nu ţi se desfacă sigur atunci când o pui pe grătar, mai lasa carnea la congelator încă o jumătate de oră.
Burgerii se fac pe grătar la o temperatura mare. În 5-7 minute ar trebui să fie gata pe o parte şi îi poţi întoarce pe partea cealaltă. Se lasă până când carnea devine maronie.

Pasul trei
Sperăm că te-ai gândit cu ce vrei să mănânci burger-ul şi ai pregătit ingredientele în avans: chiflă, poate brânză, poate roşii, poate salata.
Chiflă se taie în două şi se pune şi ea pe grătar, dar nu acolo unde este căldura cea mai mare.
Dacă vrei să adaugi şi brânză, cu siguranţă îţi va plăcea mai mult un pic topită, aşa că acum este momentul să o adaugi şi pe ea peste burger.

Pasul patru
După ce le-am luat pe toate de pe foc le lăsăm să se răcească minim 5 minute.
Apoi începem să construim gustarea mult visată. Mai putem adăuga: muştar, murături, frunze de salată, ceapă, varza etc

Video

Nu îţi vine a crede că este totuşi atât de simplu? Urmăreşte video ca să te convingi:

Sursa foto