Floricelele, o mâncare atât de plăcută la gust şi la îndemână, sunt considerate de obicei a fi interzise întrucât nu sunt bune pentru sănătate, la fel ca prăjiturile sau alunele prăjite. Şi aceasta este o atitudine corectă, întrucât cele deja făcute din comerţ au foarte multă sare, mult ulei şi diverşi “potentiatori de gust”.
Însă adevărul este că floricelele, dacă sunt făcute corect, sunt unele dintre cele mai sănătoase gustări. Nu au grăsimi, au puţine calorii şi au un aport nutritiv bun. Ca să nu mai spun că sunt foarte simplu de făcut.
Ingrediente pentru floricele fără ulei
boabe de porumb – la două linguri de boabe ies două căni de floricele
sare
condimente
Cum se fac floricelele fără ulei
Ai nevoie de o oală mare cu capac. Preferabil una de care mâncarea nu se prinde.
Pui oala pe foc la o flacără medie şi adaugi floricelele. Acoperi cu capacul.
La fiecare 10 secunde trebuie să scuturi un pic oala, astfel încât căldura să se distribuie uniform şi boabele de porumb să nu se ardă.
Atunci când boabele de porumb încep să sară scutură un pic mai des.
Cam după câteva secunde ritmul în care sar floricelele încetineşte. Atunci închizi focul şi continui să scuturi, astfel încât să sară şi restul boabelor.
Când sunt gata le pui într-un bol şi adaugi sare sau condimente după gust.
Video
Vă punem mai jos acest video în care floricelele sunt făcute după metoda descrisă, conform principiului că dacă nu vezi nu crezi.