Să vă spun cum am descoperit eu reţeta mea perfectă de vară. Mi s-a întâmplat şi mie să îmi duc copiii să mănânce la Ikea. Mă aşteptam să se repeadă asupra chifteluţelor şi cartofilor prăjiţi, în dulcele stil fastfood. Dar nu, mi-au devorat bucata mea de somon. Care nici măcar nu avea vreun sos pe ea, ca să spui că acesta ar fi fost motivul.
Aşa că m-am apucat să caut pe net să văd cum vac cei de la Ikea somonul. Nu de alta, dar m-aş bucara să găsim încă un fel de mâncare sănătos, pe care să îl consume cu plăcere. Şi am găsit o reţetă publicată de cineva care a făcut cursuri de gătit la Ikea. După cum era de aşteptat, se face totul foarte uşor, cu puţine ingrediente şi în foarte puţin timp. De asta este o reţetă perfectă de vară, când nu vrei să stai prea mult lângă foc.
Ingrediente de care ai nevoie pentru somon stil Ikea
100 ml apă
file de somon
lămâie
unt
sare şi piper negru

Ingrediente pentru somonul în sos de unt
Cum se face somonul stil Ikea
Într-o tigaie se pune apă, câteva felii de lămâie, o lingură de unt şi sare şi piper. Se pun toate la foc mic.
Când încep să fiarbă adăugăm şi fileul de somon. Focul trebuie păstrat mic, altfel somonul se mărunţeşte. Se ţine în jur de 8-10 minute.
Este gata!
Dar poate că vouă vă place şi sosul, nu doar somonul, aşa că continuaţi. Cum se face sosul de lămâie şi unt
Puneţi într-o tigaie 100 ml de smântână.
Când este aproape de fierbere adăugaţi o lingură de muştar, 150 de grame de unt şi usturoi pisat.
Poţi să mai adaugi un pic de supă de carne şi condimente.
Se ţine pe foc şi se amestecă până când devine un sos moale şi fin.
Articolul a fost propus de Antonia Mirela pentru concursul Reteta perfecta pentru vara premiat cu o masina de facut inghetata. Voteaza la comentarii daca ti-a placut si vrei sa castige. Daca vrei sa participi si tu cu propria reteta afla aici detalii.