Merele se vor curata de coaja, apoi se vor razui pe razatoarea cu ochiuri mari si presarate cu 2 linguri de zahar tos, stropite cu zeama de lamaie (pentru a nu-si schimba culoarea) si praful de scortisoara (lasate, pana isi vor lasa din zeama).
Se vor separa albusurile de galbenusuri in boluri, folosindu-se in ordinea corecta
Galbenusurile, se vor freca cu restul de zahar cu un mixer, pana se vor albi si creste in volum (vor deveni ca o crema).
Faina cernuta impreuna cu praful de copt, se va adauga in ploaie peste spuma de galbenusuri, amestecandu-se cu o spatula, pana la incorporarea completa a fainii (a nu se lasa cocolosi formati din faina).
Merele scurse, se vor transfera intr-un bol incapator, peste care se va pune compozitia, urmand albusurile batute spuma tare (lingura cu lingura), amestecandu-se cu spatula usor de jos in sus.
Intr-o forma termorezistenta rotunda, unsa cu unt si tapetata cu pesmet, se va pune compozitia obtinuta, dandu-se forma in cuptorul preincalzit la 190 grade, pentru cca 35-40 minute.
Budinca de mere, se va servi calda cu sirop de fructe (sau dulceata, gemuri din fructe etc..)
POFTA BUNA !!!