Cum să faci guacamole

Încet, încet, lumea a început să aprecieze şi la noi gustul de guacamole. Ce bine! Tot ce este verde şi se poate întinde pe pâine mie oricum îmi sună minunat.

Cum să faci guacamole? Ei bine, într-o mulţime de feluri. Există un ingredient principal, şi anume avocado, dar restul este oarecum lăsat la îndemânarea fiecărui bucătar în parte. Iar eu am să vă spun cum îmi face Laura Vitale. De ce ea? Pentru că este plină de energie, pentru că iubeşte mâncarea şi pentru că nu este nimic pretenţios în reţetele ei.

Ingrediente
2 avocado bine coapte
2 cepe verzi
Pătrunjel
Lămâie verde
Un ardei iute

Paşi
Se începe cu avocado. Îl tăiaţi în două şi luaţi cu o lingură pulpa din interior, aruncând sâmburele şi coajă. Îl puneţi într-un castron şi îl pasaţi cu furculiţa. În acest fel nu este chiar aşa de cremos, mai are şi bucăţele mai mari.
Tăiaţi lămâia verde în două şi puneţi tot sucul ei peste guacamole. Asta îi va păstra frumoasa culoare verde.
Adăugaţi ceapă şi pătrunjelul tăiate mărunt cu un cuţit.
Şi ardeiul iute se taie mărunt. Îndepărtaţi înainte sâmburii şi puneţi după gust, în funcţie de cât de iute este.
Nu uitaţi să adăugaţi sare, la final. Guacamole nesărat nu este bun.

Mai jos aveţi un video care o să vă convingă că este cu adevărat foarte uşor de făcut

Ce aţi mai putea adăuga? Brânză cheddar, roşii, ulei de măsline. Ba chiar am auzit și o variantă cu ou fiert.