Cum se pregătește couscous

Eu sunt o mare amatoare de paste, aşa că ideea de a introduce couscous în alimentaţie mi se potriveşte ca o mănuşă. Mai ales că se pregăteşte incredibil de uşor şi este foarte versatil, putând fi folosit în salate, dar şi că garnitura pentru mâncăruri de legume sau carne.
Couscous face parte din dietă tradiţională în Africa de Nord şi sunt particule mici de grâu dur uscat. Am putea spune că nu are niciun gust, la fel ca pâinea, dar ia foarte uşor din gustul altor alimente cu care este preparat.
Există multe moduri de a folosi couscous. Am să vă prezint acum cea mai simplă reţetă, cea care vă permite să îl asezonaţi cu cât mai multe lucruri. Este făcută chiar după indicaţiile producătorului, care a avut amabilitatea să ne spună ce să facem cu produsul lui:

Ingrediente pentru couscous

Ingrediente pentru couscous

Ingrediente pentru couscous

O cană couscous
O cană apă
2 linguri ulei, eu am folosit de măsline
2 bucăţele de unt
Sare şi condimente (eu am folosit cimbru şi busuioc)

Cum se face couscous

Începi prin a pune apă pe foc într-o catrita cu sare.
Într-un bol amesteci couscous cu uleiul şi cu condimentele.
Când apa fierbe adaugi couscous în oală, îl acoperi şi închizi focul. Îl laşi aşa 2 minute.
Adaugi bucăţelele de unt şi îl mai ţii pe foc încă 3 minute.
Închizi focul şi îl laşi acoperit încă 8 minute. Gata, acum poate să fie consumat!

Tips

Este foarte bun atunci când ţineţi post, doar scoateţi untul din prepararea să. Datorită calităţilor sale nutriţionale este indicat vegetarienilor.
Alegeţi un couscous de calitate, preferabil bio.

Video

Dacă vrei să pregăteşti cous cous în stil turcesc, cu o mulţime de legume crude, atunci urmăreşte video de mai jos