Cum se prepara pui cu sos de curry si miere de albine
Pieptul de pui spalat si curatat de pielita, se va taia in fasii de cca 2 cm latime sau se poate taia bucati mai mari dar subtiri ca si cum am face snitel.
Intr-un bol se va face o marinata din: curry, paprika, ulei de masline, sos de soia, zeama de lamaie, chimen, amestecandu-se cu un tel, in care se vor adauga fasiile de pui la marinat pentru cca 30 minute.
Intr-un WOK (sau o tigaie antiadesaziva),se va pune la incins 1 lingura de ulei (totul se va gati la foc iute) , in care se vor pune fasiile de piept de pui (care pot fi trecute un pic prin faina), avand grija sa fie amestecate in mod continuu (pentru a nu se arde).
Cand carnea de pui a prins o culoare aurie, focul se va reduce, adaugandu-se : laptele de cocos, marinata in care a stat carnea de pui, otetul balsamic, putina apa fiarta, lasand sa fiarba cca 10-15 minute.
Aproape de final se va adauga mierea de albine, intensificandu-se gustul dulce-acrisor.
Puiul cu sos de curry si miere de albine, se va servi cald cu o garnitura de orez sau cuscus.
POFTA BUNA !!