Cum se prepara pui cu sos de curry si miere de albine

pui cu miere si curry

Cum se prepara pui cu sos de curry si miere de albine

Pieptul de pui spalat si curatat de pielita, se va taia in fasii de cca 2 cm latime sau se poate taia bucati mai mari dar subtiri ca si cum am face snitel.

Intr-un bol se va face  o  marinata din: curry, paprika, ulei de masline, sos de soia, zeama de lamaie, chimen, amestecandu-se cu un tel, in care se vor adauga fasiile de pui la marinat pentru cca 30 minute.

Intr-un WOK (sau o tigaie antiadesaziva),se va pune la incins 1 lingura de ulei (totul se va gati la foc iute) , in care se vor pune fasiile de piept de pui (care pot fi trecute un pic prin faina), avand grija sa fie amestecate in mod continuu (pentru a nu se arde).

Cand carnea de pui a prins o culoare aurie, focul se va reduce, adaugandu-se : laptele de cocos, marinata in care a stat carnea de pui, otetul balsamic, putina apa fiarta, lasand sa fiarba cca 10-15 minute.

Aproape de final se va adauga mierea de albine, intensificandu-se gustul dulce-acrisor.

Puiul cu sos de curry si miere de albine, se va servi cald cu o garnitura de orez sau cuscus.

POFTA BUNA !!