O mancarica gustoasa, care o putem prepara destul de rapid. Desi nu este o mancare traditionala romaneasca o putem servi alaturi de mamaliguta, iar daca ne plac mancarurile mai picante putem adauga in sos si boia iute.
Ingrediente curcan cu sos de ceapa si capere
500 g de piept de curcan (taiat bucatele)
4 cepe potrivite (curatate, spalate si taiate solzisori)
2 linguri pasta de tomate
1 lingurita boia dulce/boia picanta (dupa gust)
4 linguri de capere murate
sare (dupa gust)
1/2 pahar de vin alb
Mod de preparare curcan cu sos de ceapa si capere
Intr-o cratita punem un pic de ulei pe care il incingem bine. Cand uleiul este bine incins adaugam bucatile de curcan si le perpelim un pic, pana devin aurii. Vom adauga apoi ceapa, pe care o vom cali pana se inmoaie, devine lucioasa.
Peste curcanul si ceapa calita, adaugam pasta de tomate, boiaua si stingem totul ( dam la o parte cratita dupa foc) cu 1/2 pahar de vin alb si eventual 1/2 cana de apa, cat sa se formeze un sos. Punem capacul si lasam totul sa se patrunda bine cca 20-3o minute la foc mic. Daca mai este necesar, mai adaugam un pic de apa din cand, in cand si mai amestecam cu lingura de lemn, pentru a nu se prinde. Cand carnea este bine patrunsa, adaugam sare dupa gust si cel 4 linguri de capere murate. Mai lasam totul pe foc cca 5-7 minute si mancarea este gata preparata.
Va dorim, pofta buna!
sursa foto: Pinterest