Este un desert simplu de facut, potrivit pentru o masa de duminica, mai ales ca ingredientul principal va fi un fruct ( la alegere ).
Si pentru a fi pe gustul celor mici, se va combina foarte bine cu cate o cupa de inghetata alaturi.
Ingrediente desert cu ananas
1 ananas proaspat ( sau 1 cutie ananas in suc )
250 g zahar tos
1/2 baton de vanile
1/2 lamaie ( zeama )
100 g samburi de migdale cruzi
100 ml apa
toping de ciocolata ( ptr decor si gust )
inghetata de vanilie
Cum se face desert cu ananas
Ananasul se va curata dupa metoda stiuta, apoi taiat in cubulete potrivite pe un blat de lemn si puse intr-un bol stropite cu zeama de lamaie ( pentru a-si mentine culoarea vie).
Intr-o craticioara se va pune zaharul la topit, urmand batonul de vanilie, 2-3 linguri zeama de lamaie, samburii de migdale cruzi curatati de coaja.
Totul se va lasa la fiert la foc domol pana ce zaharul se va lega ca un sirop cca 5-8 minute.
Craticioara se va da de foc, adaugandu-se bucatile de ananas care se vor lasa in sirop cca 10 minute ( pentru a se imbiba bine ).
Ananasul impreuna cu samburii de migdale insiropati, se vor scoate cu o paleta cu gauri intr-un bol.
Impreuna cu o inghetata de vanilie se vor servi bucatile de ananas si samburii de migdale pe o napolitana sau in cupe de inghetata decorate cu un toping de ciocolata.
POFTA BUNA !!!