Desert cu ananas

Este un desert simplu de facut, potrivit pentru o masa de duminica, mai ales ca ingredientul principal va fi un fruct ( la alegere ).

Si pentru a fi pe gustul celor mici, se va combina foarte bine cu cate o cupa de inghetata alaturi.

 

Ingrediente desert cu ananas

1 ananas proaspat ( sau 1 cutie ananas in suc )

250 g zahar tos

1/2 baton de vanile

1/2 lamaie ( zeama )

100 g samburi de migdale cruzi

100 ml apa

toping de ciocolata ( ptr decor si gust )

inghetata de vanilie

Cum se face desert cu ananas

Ananasul se va curata dupa metoda stiuta, apoi taiat in cubulete potrivite pe un blat de lemn si puse intr-un bol stropite cu zeama de lamaie ( pentru a-si mentine culoarea vie).

Intr-o craticioara se va pune zaharul la topit, urmand batonul de vanilie, 2-3 linguri zeama de lamaie, samburii de migdale cruzi curatati de coaja.

Totul se va lasa la fiert la foc domol pana ce zaharul se va lega ca un sirop cca 5-8 minute.

Craticioara se va da de  foc, adaugandu-se bucatile de ananas care se vor lasa in sirop  cca 10 minute  ( pentru a se imbiba bine ).

Ananasul impreuna cu samburii de migdale insiropati, se vor scoate cu o paleta cu gauri intr-un bol.

Impreuna cu o inghetata de vanilie se vor servi bucatile de ananas si samburii de migdale pe o napolitana sau in cupe de inghetata decorate cu un toping de ciocolata.

POFTA BUNA !!!

Sursa foto