Desert cu banane si ciocolata

Intotdeauna ne ramane prin cosul de fructe cate o banana, care nu ne mai atrage “ochiul” si ca sa nu ne lipsi de ele le gasim cate o intrebuintare: fie intrebam prietenele gospodine sau ne vine cate o inspiratie de moment in functie de ce mai gasim prin frigider…. de exemplu: cate o ciocolata neagra, ca in cazul nostru la acest desert racoritor de vara pe care il vom face foarte repede.

Ingrediente desert cu banane si ciocolata (ptr 2 persoane )

4 banane

50 g unt

2 linguri zahar

2 plicuri zahar vanilat

1 esenta rom

100 g nuci prajite ( fistic prajit )

1/2 ciocolata neagra

200 ml frisca lichida ( meggle )

1 lingura coaja rasa de portocala

cateva frunze de menta ( ptr decor)

Cum se face desert cu banane si ciocolata( ptr 2 persoane)

Curatam bananele de coaja si le taiem in doua pe lungime.

Intr-o tigaie punem untul la topit si bananele la inmuiat, intorcandu-le pe toate partile, apoi presaram zaharul tos, zaharul vanilat si lasam sa se caramelizeze, adaugand esenta de rom, lasand sosul format sa mai scada putin.

Spre final adaugam coaja de portocala, pentru a obtine un desert mult mai aromat si racoritor.

Batem frisca lichida intr-un bol spuma tare, si o amestecam cu ciocolata neagra, pe care am topit-o pe bain-marie sau in cuptorul cu microunde cu un tel cu miscari circulare, pentru a se incorpora ciocolata bine in frisca.

Bananele caramelizate le scoatem pe 2 farfurii patrate albe ( cate 4 jumatati pe fiecare farfurie ) impreuna cu sosul format, le lasam sa se raceasca, apoi le acoperim cu frisca batuta si presarate cu nucile prajite ( sau fistic prajit ) si pentru decor, cu cate o frunza de menta.

Dam desertul la rece, apoi servit la momentul potrivit.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto