Desi dorada este un peste specific zonei mediteraniene, gustul lui este deosebit si are putine oase.
Este foarte usor de gatit si in ultima vreme folosit si in casele noastre nu numai in restaurante, datorita continutului de acizi grasi omega 3 si omega6, pentru diete si un regim alimentar.
O dieta nu inseamna numai ce punem in farfurie, ci reprezinta un mod de viata activ, o atitudine pozitiva fata de problemele vietii si o alimentatie bazata pe ingrediente naturale.
Vom gati acest peste minunat, dorada, cu ingrediente naturale. Il recomandam dupa mesele copioase de sarbatori, cand vrem ceva rapid si usor de pregatit.
Cu acest minunat peste sigur impresionam prietenii la o masa de duminica si nu numai.
Ingrediente pentru dorada umpluta cu masline la cuptor
4 buc dorada
100 g masline negre rondele
100 g masline verzi rondele
2 catei de usturoi
1 rosie
1 ceapa rosie
2linguri seminte de pin ( optional )
3 linguri ulei masline
1 lingura otet din vin
1 lamaie ( pentru zeama si decor )
sare, piper
Cum vom face dorada umpluta cu masline la cuptor
Vom curata pestii de solzi, maruntaie si apoi ii spalam.
Ii vom cresta la suprafata din loc in loc.
Ii presaram cu sare si piper dupa gust, atat la exterior cat si in interior.
Decojim rosia, usturoiul, si ceapa, le vom taia marunt sau felii.
Intr-un castron punem maslinele cu legumele taiate anterior, semintele de pin, otetul si 1 lingura de ulei masline.
Ungem apoi pestii cu cele 2 linguri de ulei masline ramase, apoi ii asezam pe hartie de copt.
Ii vom umple in interior cu amestecul pregatit si ii impachetam in hartia de copt.
In cuptorul preincalzit la 190-200 de grade, introducem pestii pe o tava si ii vom lasa timp de 25-30 de minute, intorcandu-i mereu pe o parte pe alta la fiecare 10 minute.
Apoi se vor scoate din cuptor si pune pe platou imbracat in salata verde alaturi cu felii de lamaie.
Negresit alaturi de acest minunat peste-dorada nu trebuie sa lipseasca un vin alb sec.
POFTA BUNA !!!