Dovlecei umpluti cu orez si ton

Acesti dovlecei umpluti cu ton si orez si apoi gratinati la cuptor pot deveni preferatii familiei. Nu sunt dificil de facut si toate ingredientele se gasesc in supermarket tot timpul anului. Este o mancare fara prajeli, cu putine calorii si hranitoare.

Ingrediente dovlecei umpluti cu orez si ton

2 dovlecei tineri ( zucchini )

2 cutii ton maruntit in suc propriu ( 1 cut/185 g )

200 g orez bob lunguiet

un cub de unt ( ptr orez )

cateva rosii cherry

100 g parmezan

ulei vegetal

sare, piper

Cum se face dovlecei umpluti cu orez si ton

Dovleceii se vor spala, sterge cu un prosop absorbant, apoi taiati in doua pe lungime ( nu se va taia cotorul, vor fi mult mai atractivi in cuptor ) si va fi scoasa casuta cu seminte ( se va face un sant pentru a permite a fi umplut dovlecelul ) cu ajutorul unei lingurite.

Orezul se va fierbe conform instructiunilor de pe pachet ( 20 minute ) si asezonat dupa gust cu sare si piper.

Pentru un aspect cremos si lucioas al boabelor de orez, se va pune un cub de unt  la final, amestecandu-se usor cu o spatula.

Dupa racire ( doar sa fie putin caldut ), orezul se va amesteca cu tonul maruntit, scurs de sucul propriu intr-o strecuratoare.

Daca va mi fi cazul ( dupa gust ), orezul se mai poate condimenta cu sare sau cu piper.

Cu umplutura obtinuta se va umple mijlocul dovleceilor, apoi se vor pune intr-un vas Jena uns  bine cu unt.

Rosiile cherry se vor pune printre dovleceii umpluti ( acestea se vor inmuia, lasand  un suc dulceag in vas  ).

Vasul se va da la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 30-40 minute ( atat cat dovleceii se vor inmuia, iar orezul va prinde o crusta de gratinat).

Cu 10 minute de final, vasul se va scoate din cuptor, iar pe dovlecei se va presara parmezanul ras.

Dovleceii umpluti cu orez si ton, se vor servi imediat, dar  la fel de buni vor fi si  reci,  chiar si pentru  a doua zi.

POFTA  BUNA !!

Sursa foto