Drob de miel, reteta in imagini

Drobul de miel este o mancare traditionala de Paste, alaturi de pasca, cozonac si oua rosii. Desi este o mancare de miel, verdeata o face mai racoritoare si ii da un gust primavaratic.

Ingrediente pentru drob de miel

-maruntaiele de la un miel (plamani, ficat, rinichi, inima etc)
-prapurele pentru acoperit
-300-400 grame carne miel de pe langa sira spinarii
-10 legaturi ceapa verde
-3-4 legaturi usturoi verde
-8-10 oua
-150 ml ulei
-2-3 legaturi marar
-4-5 legaturi patrunjel
-sare, piper.

Cum se face drobul de miel

  1. Important: maruntaiele si prapurele se spala bine cu apa rece si se tin 5 -10 minute in apa cu 50 ml otet pentru a se atenua mirosul de miel;
  2. carnea de miel se taie in cubulete de marime medie si se caleste in ulei;
  3. ceapa si usturoiul de toaca grosier;
  4. dupa ce scoti carnea calita adaugi in uleiul ramas ceapa si usturoiul;
  5. se lasa toate ingredientele calite pana acum la racit;
    Important: pastreaza zeama ramasa dupa calirea carnii si a cepei si usturoiului.
  6. dupa ce s-au racit se dau prin masina de tocat;
  7. se amesteca carnea tocata cu ouale, mararul si patrunjelul tocat, sare si piper dupa gust;

8. se omogenizeaza bine amestecul;

9. intr-o tava cu peretii mai inalti se pun 3-4 linguri de ulei si se aseaza prapurele intins bine;

10. se toarna compozitia si se acopera bine cu capetele prapurelui;

11. se baga la cuptor (incalzit in prealabil la 200 de grade) si se lasa pana se rumeneste (50 de minute – 1 ora).

 

! TIPS:

  • pune in tava cateva oua fierte tari in mijlocul compozitiei pentru a obtine un aspect deosebit la taierea drobului.
  • adauga un compozitie putina carne de curcan, acest lucru va face preparatul tau mai gustos si mai sanatos.

————————————————————————————————————

Recomandare pentru Paste de la Gastropedia

Pentru a obtine de fiecare data un ou perfect, exact asa cum iti doresti, Gastropedia iti recomanda sa folosesti un timer de oua. Poti cumpara acum produsul de la noi:

Timer pentru fiert oua

————————————————————————————————————