Ingrediente:
1 kg maruntaie de pui(ficat, pipote, inimi)
2 legaturi ceapa verde
1 ceapa
1 morcov
1 legatura ustroi verde
2-3 ciuperci champignon
2 oua
1 legatura patrunjel
2 legaturi marar
2 linguri faina
1 lingura pesmet
2 linguri smantana
sare, piper,ulei
Mod de preparare:
Maruntaiele de pui se pun la fiert in apa cu putina sare, 15-20 minute. Morcovul se pune separat la fiert in coaja, 10-15 minute. Ceapa se curata si se caleste in 2-3 linguri ulei, pana devine sticloasa. Se scurg maruntaiele, se taie marunt si se adauga peste ceapa, se lasa la calit 2-3 minute. Morcovul se curata si se da pe razatoare, ceapa verde, mararul, patrunjelul, ciupercile se maruntesc.
Se pun intr-un bol, se adauga maruntaiele calite, faina, un ou, sare, piper, se amesteaca bine.
Compozitia omogena se pune intr-o tava de chec(acoperita cu foaie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina), se adauga deasupra oul batut cu 1 lingura de pesmet si smantana. Tava se da la cuptorul incalzit in prealabil, la 180 de grade, pentru 30 minute.