Dulceata de afine

Dulceata de afine are o culoare mov minunata si fructele sunt intregi. Arata atat de bine incat este foarte folosita la ornat. Mai ales cu papanasi.

Ingrediente pentru dulceata de afine

2 kg afine,
1,8 kg zahar,
1 lamaie,
1/2 pahar apa,

Cum se face dulceata de afine

Incepeti prin a pregati borcanele cu capac. Vor iesi in jur de 3 kg de dulceata din aceasta cantitate de afine. Borcanele se spala bine si apoi se sterilizeaza fierband 10 minute in apa.

Afinele se spala in cateva ape si se aleg afinele care nu arata bine si coditele. Se poate folosi o sita mare pentru asta, ca sa fie mai simplu

Se pun intr-un vas cu apa si se lasa sa fiarba 5-10 minute.

Se adauga zaharul si se amesteca bine. Se lasa la fiert 20 minute, amestecand din cand in cand cu lingura de lemn.

Apoi se adauga zeama de la o lamaie si se mai fierbe inca 10 minute. Zeama de lamaie va ajuta dulceata sa isi pastreze culoarea frumoasa.

Se pune in borcane si se inchid ermetic cu capac si/sau celofan. Borcanele si capacele trebuie sa fie sterilizate in prealabil. Daca puneti compozitia calda, atunci si borcanele trebuie sa fie calde, ca sa nu se sparga.