Dulceata de piersici si pepene galben

Dulceata de pepene galben si piersici

Cum se face dulceata de piersici si pepene galben

Piersicile se vor opari pret de cateva secunde in apa clocotita ( pentru a se curata mai usor de pielita ), apoi curatate de pielita, indepartat samburele si taiate in cubulete potrivite.

Pepenele galben se va taia in doua, indepartata casuta cu seminte ( cu o lingura ), curatat de coaja, taiat in felii subtiri, iar aceastea in cubulete mici.

Fructele astfel pregatite se vor pune direct in vasul emailat in care se va fierbe dulceata impreuna cu zaharul, alternand strat de fructe- zahar.

Exista doua variante de a pregati aceasta dulceata in funtie de timpul liber alocat: ori se va lasa vasul cu fructe si zahar de cu seara la rece, sau se va pune la fiert imediat.

La aceasta reteta s-a ales acea varianta de a fierbe dulceata imediat la foc iute pana da in clocot ( avand grija sa nu se prinda, miscand cratita tot timpul sau amestecand cu o spatula din lemn din cand in cand), apoi lasata sa fiarba la foc mijlociu pana se va lega siropul ( cca 30-35 minute, testul se va face ca la orice dulceata cu picatura pe farfuria rece ).

Dulceata se va spuma de cate ori va fi nevoie.

Aproape de sfarsit se va adauga zeama de lamaie, pentru a se evita zaharisirea dulcetii, dar si pentru mentinerea culorii apetisante, ca a mierii de albine.

Dulceata obtinuta din piersici si pepene galben se va pune imediat ( fierbinte ) in borcane bine sterilizate in prealabil, inchise ermetic si puse la pat cald in paturi ( cca 2-3 zile pana la racirea completa ), apoi duse la loc racoros si uscat pe raft in camara.

POFTA BUNA !!!