Escalop de vita cu sos de mustar si smantana

Este o reteta care se poate gati in perioada rece… .de iarna, iar pentru acest fapt o  vom trece in meniul pentru Craciun sau Revelion.

Vom face un escalop de vitel, dupa o reteta pe care mamele noastre il pregatea in preajma sarbatorilor de iarna, cu ingrediente simple si usor de procurat.

Ingrediente escalop de vita cu sos de mustar si smantana

Pentru a avea un escalop de calitate, carnea de vita se va cumpara din macelarii cu specific, iar culoarea trebuie sa fie de un rosu-inchis.

2 bucati carne de vita ( de obicei se va folosi muschi de vita, deoarece merge foarte bine cu un sos )

200 g smatana de gatit

3 linguri de mustar dulce

50 ml ulei vegetal + 1 lingura de unt ( uns carnea si prajit )

2 linguri de capere murate

cateva ciuperci proaspete Champignon

sare, piper

Cum se face escalop de vita cu sos de mustar si smantana

Muschiul de vita se va pregati cu cca 15 minute inainte de prajire si anume: se vor bate usor cu ciocanul de snitele ( nu prea mult, deoarece dorim o carne suculenta ), apoi uns pe ambele parti cu ulei vegetal si asezonat cu sare si piper.

Untul cu uleiul vegetal se va pune la incalzit intr-o tigaie de teflon, urmand a fi  prajit muschiul de vita, cate 5 -10 minute pe fiecare parte.

Ciupercile taiate in feliute se vor adauga in tigaie si lasate la prajit pana va scadea lichidul lasat ( cca 10-15 minute).

Smantana de gatit amestecata  cu mustarul dulce intr-un bol, vor urma a fi adaugate in tigaie peste muschiul de vita.

Pentru o aroma deosebita, se vor adauga cateva capere murate, apoi asezonat escalopul cu sare, piper si 2-3 linguri de zeama de lamaie.

Escalopul de vita se va lasa pe foc moderat, inca 5-8 minute ( pentru obtinerea uni sos vascos ).

Esalopul de vita se va servi pe farfurii intinse alaturi de sosul format.

POFTA BUNA !!

Sursa foto