Fasole cu ciolan. Reteta in imagini

Fasolea cu ciolan  este o reteta ardeleneasca care merita incercata din cand in cand, cand ni se face pofta de o mancare traditional romaneasca si de o ceapa rosie. 🙂

Ingrediente pentru fasole cu ciolan

2 kg ciolan afumat de porc
1 kg de fasole
1 ardei rosu
2 cepe mari
2 morcovi
foi de dafin
pasta de rosii
cimbru sare, piper

Cum se face fasolea cu ciolan

1. alegeti fasolea, spalati-o si tineti-o in apa cateva ore ca sa fiarba mult mai rapid;

2. fierbeti  fasolea in 3 ape (ca sa nu provoace balonari);
3.  puneti ciolanul la fiert impreuna cu fasolea, 1 ceapa taiata marunt si 1 morcov dat pe razatoare (timp de aprox. 1 ora, pana fierbe fasolea);

3. cand ciolanul este aproape fiert, se scoate, se lasa putin la racit si se indeparteaza carnea de pe el pana la os. Carnea se taie apoi fasii sau cubulete, in functie de preferinte;
4. se caleste carnea de pe ciolan impreuna cu 1 ceapa, 1 ardei si pasta de rosii;

5. se fierbe la foc mic timp de inca 15-20 de minute;

6. se presara marar proaspat si se serveste.

 

! TIPS: cand schimbati apa in care fierbe fasolea, puneti tot apa fierbinte, niciodata apa rece! (apa rece va                         opri procesul de fierbere);

Se serveste cu muraturi si/sau o ceapa rosie!